Stichting HIC

Waarom een stichting?

Begin 2014 is Stichting HIC opgericht om een duidelijk aanspreekpunt te creëren voor mensen, instellingen en andere partijen die geïnteresseerd zijn in het gedachtengoed van HIC. Daarnaast is een rechtsvorm noodzakelijk om de kwaliteit van het gedachtengoed van HIC te beschermen, verder te verspreiden, te ontwikkelen/implementeren en de kwaliteit te borgen.

Samen werken aan betere zorg

Om HIC op een goede manier door te ontwikkelen werken we momenteel samen met vele bevlogen en betrokken experts op het terrein van gesloten opnameafdelingen, denk aan medewerkers, managers, cliënten, ervaringsdeskundigen en familieleden.

Wie zijn er aangesloten?

Momenteel zijn er 24 GGZ instellingen uit Nederland aangesloten bij stichting HIC. Zie hier de aangesloten instellingen bij Stichting HIC

HIC²

Daarnaast is een adviesraad HIC² opgericht. HIC² is een adviesraad bestaande uit directeuren en bestuurders van de reeds twintig aangesloten GGZ- enverslavingszorginstellingen. HIC² komt minimaal jaarlijks bijeen.

Wat staat er op de agenda?

Het bestuur van stichting HIC geeft vorm en inhoud aan de implementatie van HIC in Nederland. Op de agenda staat oa. de ontwikkelingen rondom de HIC-monitor, het opleiden van auditoren, het doen van onderzoek, het organiseren van twee landelijke HIC platforms in samenwerking met GGZ Nederland, het nadenken over en verkennen van de contouren van een HIC academie. Het nadenken over een kwaliteitsborgingsysteem, het verzorgen van de inhoud van het jaarlijkse HIC-congres etc. etc.