Nieuws

HIC2018-banner_kopie

HIC en ART Kennisfestival 14 en 15 juni 2018

Resilience+ organiseert i.s.m. stichting HIC het HIC- en ART-congres.

Het voorjaar van 2018 is een mooie periode om eens flink uit te pakken, de ramen wijd open te zetten en de boel eens flink door te laten waaien. Het HIC-congres en ART-congres gaan in het voorjaar van 2018 voor het eerst samen (separate deelname is natuurlijk mogelijk!!). Samen vormen ze een tweedaags congres met een sterk en inhoudelijk vernieuwend binnen- en buitenprogramma met een ruime beursvloer met cateringplein. Op donderdag 14 juni komen alle recente ontwikkelingen rond high & intensive care (HIC) aan bod en op vrijdag 15 juni besteden we volop aandacht aan de ontwikkelingen rond active recovery triade (ART).

De samenwerking en de locatie bieden de mogelijkheid om een breed programma neer te zetten. Beide evenementen krijgen tegelijkertijd een grote make-over. We gaan dit jaar nog verder de diepte in en bekende inhoudelijke thema’s uitwerken. Naast aandacht voor high & intensive care (HIC), forensische high & intensive care (FHIC) en active recovery triade (ART)  gaan we in 2018 ook de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van respijthuizen laten zien en horen.

Het vernieuwde congres krijgt een internationaal tintje. Er is speciaal voor deze editie extra aandacht voor internationale trends en ontwikkelingen. Wat gebeurt er in de wereld om ons heen? Waar kunnen wij van leren? We verwachten dat ook in 2018 veel internationale sprekers en deelnemers de weg naar Nederland gaan vinden.

Wat gaan we nog meer doen in 2018? We gaan actief samenwerken, kennis delen, elkaar inspireren, enthousiasmeren en debatteren. Het ART & HIC-festival richt zich op alle methodieken en werkwijzen die bruikbaar zijn voor klinische settingen binnen de geestelijke gezondheidszorg en het sociaal domein. Zowel voor jongeren, volwassenen als ouderen.

Een bijzonder evenement vraagt om een bijzondere locatie. En die hebben we gevonden. De congressen worden georganiseerd op 14 en 15 juni in de Metaalkathedraal in Utrecht. Deze locatie was voorheen in gebruik als respectievelijk een kerk en metaalwerkplaats en is nu getransformeerd tot een eigentijdse congreslocatie met een unieke eigen tuin.

Nog meer nieuwtjes? We introduceren dit jaar ook een beknopt buitenprogramma, we gaan samen met enkele instellingen in de omgeving kleine podia in de buitenlucht neerzetten en we stellen de deuren open van lokale zorginstellingen en burgerinitiatieven in de buurt. En we zullen vooral werkbezoeken aan de praktijk van alle dag in de buurt van de Metaalkathedraal stimuleren en mogelijk maken.

Net als vorig jaar besteden we ook dit jaar veel aandacht aan de kwaliteit en kwantiteit van het eten. De Metaalkathedraal levert biologisch en biologisch dynamisch voedsel. Ook gaan we werken met routes. Tijdens het festival kun je met behulp van de inmiddels bekende Yapp-app, je eigen programma samenstellen. Jij hebt zelf de regie en bepaalt samen met je collega’s wat je wil zien. En de Yapp-app wijst je vervolgens de weg.

Welke investering vragen we van jou? Maak je agenda leeg op donderdag 14 juni, vrijdag 15 juni of beide dagen. Inschrijven kan vanaf nu voor 1 van de congressen of beide congressen.
Kosten HIC-congres 250 € ex btw. Hier inschrijven.
Kosten ART-congres 250 € ex btw. Hier inschrijven.
Kosten combinatiedeelname beide dagen 450 € ex btw.
Voor accreditatie wordt gezorgd. Het aantal plaatsen is ook in 2018 beperkt. En vol is vol.

Heb je vragen over het programma? Wil je ook participeren en/of een actieve bijdrage leveren aan het binnen- of buitenprogramma? Informeer naar de mogelijkheden en stuur een mail naar f.bovenberg@planet.nl. Graag tot dan!