Nieuws

foto bewogen deuren

Bewogen Deuren

Sinds 2008 is GGz Breburg bezig om het aantal separaties te verminderen.

Alleen separeren als het echt niet anders kan en met de hoogst mogelijke kwaliteit. Een groot deel van de separeerruimtes wordt opgeheven. De deuren gaan eruit, letterlijk!

Het klinkt mooi minder separeren, maar kan dat eigenlijk wel?

Om deze beweging zichtbaar te maken, startte in 2014 Bewogen Deuren, een interactief project met de overbodig geworden separeerdeuren als canvas. Na het succes van de eerste workshops volgt er in 2015 een nieuwe reeks workshops waarin medewerkers en cliënten samen komen om hun mening of verhaal over separeren eigenhandig op de deuren te zandstralen. De bewerkte deuren zullen op verschillende locaties van GGz Breburg worden tentoongesteld en in 2016 in een groot kunstwerk samengebracht worden.

Met Bewogen Deuren willen we een open gesprek voeren over separeren en de discussie over dit gevoelige onderwerp een nieuwe impuls geven. Wil je meer informatie of je aanmelden voor een van de workshops neem dan contact op met ons via workshop@bewogendeuren.nl

Bewogen deuren komt voort uit het Separeerdeurenproject, een initiatief van Tom van Mierlo, directeur behandeling Impact, Simone de Bruijn en Roel Wilmes vanuit de cliëntenraad/ commissies. Projectleider vanuit GGz Breburg is Toon de Vos, beleidsadviseur sector Innovatie & Kwaliteit.

Groet,

Almar Sinte Maartensdijk & Marlies van Weelde

www.bewogendeuren.nl